Uzun yıllardır piyano’da Cem Adrian‘a eşlik eden Sezgin Alkan, ‘En Değerli Siyahım‘ adlı ilk solo albümünü yayınladı.
Halil Sezai, Ceylan Ertem, Yeni Türkü, Pamela gibi pek çok sanatçı ile aynı sahneyi paylaşan ve piyano’da dünya müziği, new age üzerine yoğunlaşan müzisyen’in solo albümünde 11 şarkı yer aldı.
Melankolik tınıların ağırlıklı ve bestelerinin tamamının Sezgin Alkan‘a ait olduğu ‘En Değerli Siyahım‘ albümünde, Alkan‘ın Cem Adrian ve Şanışer ile iki adet düeti de bulunuyor.
Kayıtları Adham Farid tarafından Babajım Stüdyoları‘nda yapılan albümün mix ve mastering işlemleri Evrim Nail Doğ tarafından yapıldı.
İlk klip ise; siyahın sessiz haykırışını, insan hayatındaki tüm duygularla birlikte anlatan, albümün çıkış şarkısı ‘Üşüyorum‘a çekildi.