Merhaba dostlar, bildiğiniz üzere daha önce Necati ve Saykolar ile ilgili genel bir yazı yazmıştım.Bu kez ise Çanakkale Joker Bar Sahnesinde dün gece (1 Nisan) bizim gibi Saykolara ve konsere katılanlara hem işitsel, hem görsel bir ziyafet sunan Necati ve Saykolar konserinden izlenimlerimi aktaracağım.
Öyleyse başlayalım 🙂
Necati ve Saykolar, daha önce Çanakkale’de bir kez sahne almış, o konsere çok istememe rağmen çalıştığım için katılamamıştım.Tabi Sayko sevgisi günden güne artınca, tüm grup üyelerini ayrı ayrı sevdiğim, saydığım Necati ve Saykolar’ın 1 Nisan’da Joker Bar’da verecekleri konser ne olursa olsun kaçmazdı, kaçmamalıydı! Çok şükür ki öyle de oldu.
Saat 17:30 gibi Necati ve Saykolar, Çanakkale’ye ayak bastı.Konser verecekleri mekanın önünde Barış abi, Serhat abi, grup menajeri Hasan abi’yle karşılaşmamızdan sonra, Necati ve Alper abi’nin de gelmesiyle yemek için restaruantın yolunu tuttuk.Bol mezeli, rakı-balıklı menüyle birlikte, yemek masasında ekip ile sohbetimiz de bir o kadar keyifliydi.Tabi rakı falan dediğimize bakmayın, Barış abinin en sevdiği içecek bitki çayıdır mesela(!) Bakınız ROCKEN 6.Bölüm…
Grup, konser mekanı da restaruant ile kısa mesafede olduğu için yemeğe ara verip soundchecke geçti.Biz de Hasan abiyle yemekte sohbetimize devam ettik.Soundcheck’den sonra yemeklerine devam eden Necati ve Saykolar’ın yanından konserde görüşmek üzere ayrıldım.
Saatler 21:00 gösteriyordu; artık yavaş yavaş Joker Bar’ın kapıları Necati ve Saykolar ile 1 Nisan Şaka gününü kutlamak, eğlencenin dibine vurmak için açılıyordu.Mekana girdik ve her zaman olduğu gibi sahnenin önünde Sayko fanlarıyla yerlerimizi aldık.Mekandaki kalabalık dakikalar geçtikçe artıyordu.Saatler 22:30’u gösterdiğinde artık heyecanlı bekleyiş yerini coşkuya, kopmaya, zıplamaya, hatta ve hatta halaya bırakmıştı 🙂
Necati ve Saykolar ‘Dur Bak Dinle Geç’ albümlerinin de çıkış şarkısı olan ‘Fırtına’ ile konsere fırtına gibi bir giriş yaptılar.Barış Manço’dan Cem Karaca’ya, Sezen Aksu’dan Ebru Gündeş’e, MFÖ’den Athena’ya bir çok değerli ismin şarkılarını seslendiren Necati ve Saykolar’ın sahne şovuna, Necati ve Alper abinin sahnede enstürümanlarıyla atışmaları, birbirlerine espirili hareketlerle takılmaları da eklendi.Tabi Necati ve Saykolar Konserlerinin klasikleşen ‘Sesli Selfie’si de unutulmadı 🙂
Grup sahnede o kadar içten, o kadar istekli çalıyordu ki Necati abi iki defa mikrofon sehpasının dengesini kaybetme azizliğinee uğradı.Grubun çılgın davulcusu Serhat abi’nin baget’lerinin de sıyrılmış olması bu görüşümü kanıtlar nitelikteydi.
‘ Lambaya Püf de, Bindik bi alamete gidiyoz kıyamete’ derken Joker Bar’da coşku tavan yapmıştı,Saatler 00:45’i gösteriyordu; konser Barış Abi ve Alper abi’nin solo şovuyla sona ermişti.Necati ve Saykolar dinlenmek üzere kulisin yolunu tuttular ve sonrasında bizim gibi kendilerini bekleyen Saykolar ile bir süre daha sohbet edip, isteğimiz üzerine bizi kırmayarak, bu unutulmayacak geceyi de ölümsüzleştirmek için fotoğraf çektirdiler.Sonrasında Necati ve Saykolar ile tekrar en kısa zamanda görüşmek üzere sözleşerek, vedalaşıp, oradan ayrıldık.
Toparlamam gerekirse tahmin ettiğimden daha fazla eğlendiren Necati ve Saykolar Konserine imkanınız varsa bir kere gitmeniz, başarılı müzisyenliklerinin dışında, samimi ve içtenliklerini gördüğünüzde bu grubu neden bu kadar çok sevdiğimizi, öve öve bitiremediğimizi zaten anlayacaksınız.
Bir başka yazımda görüşmek üzere dostlar, Sevgiler…