Mert Yücel ve Ebru Kök‘ün İlk Teklisi “Yaslanma Günlere”

Sanatçıların birlikte hazırlamayı planladıkları EP’lerinin ilk teklisi “Yaslanma Günlere” 14 Nisan’da tüm dijital platformlarda yerini aldı.

Mert Yücel’in müziğini yaptığı ve bir süredir vokalini bekleyen şarkıları için Ebru Kök ile iletişime geçmesi ile başlayan bu işbirliği serüveninin ilk ürünü “Yaslanma Günlere” oldu.

İsmini Ebru Kök’ün aynı isimli şiirinden alan şarkı; girişinde zaman algısını ve ait olma duygusunu sorgularken ilerleyen bölümlerde zamanın altında kalma metaforu ile zamana yenilgiyi anlatıyor.

Enstürmanları elektrik gitar, bas gitar ve davul ile sınırlı tutarak; büyük oranda sözler ve müziğin uyumuna dayanan bir etki yaratmayı amaçlayarak gençlik yıllarında oldukça etkilendikleri 2000’ler yerli rock sounduna da bir selam veriyorlar.

Elektrik gitar, düzenleme, miks ve mastering Mert Yücel’e ait iken; sözler, vokal ve kapak tasarımı Ebru Kök’e ait.

Şarkının performans videosu ile akustik versiyonunu da yayınlamayı planlayan ikili; dayanışmalarından ve ortaya çıkan sonuçtan oldukça memnun ve diğer şarkıları üzerinde heyecanla çalışmayı sürdürüyor.

Hakkında Emrullah Tamer Uz

Rockistasyonu.com Genel Yayın Yönetmeni Uz Multimedya Kurucu

Diğer Haberler

Sis Yeni Albümünü Yayınladı: “Nef’es”

Türkiye’de Doom Metal’in köklü gruplarından Sis yeni çalışması “Nef’es” ile dinleyicisinin karşısına çıktı. 15 Eylül …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: