Leyan Senay HerfstFest’e Davet Edildi!

Ülkemizin başarılı davulcularından Leyan Senay HerfstFest’e davet edildi.

Müzik kariyerinin ilk basamaklarından beri toplumsal eşitliliğe duyarlı bir müzisyen olarak dikkat çeken Leyan Senay şimdi de HerfstFest ile karşımızda.

Festival öncesi Leyan Senay basın ve medyadan beklediği desteği şu sözlerle ifade etti:

“Ben Leyan Senay, İstanbul’da yaşayan baterist bir kadınım. Düzenli sahne ve workshoplarımın yanı sıra aynı zamanda bateri eğitmenliği de yapmaktayım ve uluslararası kadın davulcular yarışması ve dayanışma topluluğu Hit Like A Girl’ün Türkiye temsilcisi ve organizatörüyüm. 

Size hem müzik piyasasında var olan bir kadın olarak bireysel kariyerim, hem de ülkemizdeki sanat ve müzik gelişimi adına çok önemli bir haberi paylaşmak istedim. 1 ve 2 Ekim tarihlerinde “HerfstFest” isimli Benelux Davul Festivali kapsamında Belçika ve Hollanda’da bireysel iki farklı bateri workshop performansım olacak. Ve böyle bir etkinlikte yer alacak Türkiye’den katılan ilk bateristim. Hem de bu ilki ataerkil bir toplumda bir kadının gerçekleştirmesinin sizin ilginizi haber değeri açısından daha cezbedebileceğini düşündüm. Bu iki farklı ülkede gerçekleştireceğim bateri performanslarında Türk müziğini temsil edeceğim ve ulusal değerlerimizi gururla dünyaya tanıtacağım!

Klasik Türk müziği tarihini, topraklarımızda bugüne dek var olmuş tüm değerlerimizi ve bunların sanat ve müziğimize yansımasını günümüze dek detaylı incelediğim bir çalışma sergileyeceğim. 

Hakkında Emrullah Tamer Uz

Rockistasyonu.com Genel Yayın Yönetmeni Uz Multimedya Kurucu

Diğer Haberler

Taylan Ayık’dan Yeni Klip: “Uyan”

Türk ağır metalinin tanınan ismi Taylan Ayık geçtiğimiz ay Elenor Müzik etiketiyle yayınladığı “Küfür” albümünden …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: