Hazar Aytan, ilk çocukluk yıllarında piyano eğitimi alarak başladığı, lisedeyse davul calarak devam ettirdiği müzik hayatını, 2008 yılında Bilgi Ünivesitesi Müzik Bölümünü kazanarak akademik alana taşımıştır. Aynı yıllarda 110, Direc-t gibi dönemin önemli rock gruplarına davulda, Sonra grubuna hem davulda hem söz yazarı/ besteci olarak eşlik etmiş olan Hazar Aytan, yine aynı dönemde bir çok konser ve kayıtta irili ufaklı bir çok sanatçıya eşlik etmiştir.
2018 yılına kadar devam ettirdiği eşlikçi müzisyen ve söz yazarı/besteci kimliğine vokal ve prodüktör kimliğini ekleyerek solo kariyerine adım atmıştır. Günümüze kadar 6 şarkıdan olusan 1 EP ve biri İngilizce olmak üzere 16 tekli yayınlamıştır. Bu diskografi içinde özellikle “Kalan Her Güne” , “Kendi Kendime” , “Bi Sorun Var” ve “Manzara” gibi şarkılar iyi bir başarı yakalayabilmiştir.
22 Ekim 2021 tarihinde tüm dijital platformlarda yerini alan “Bu Gemi Boş Gidiyor ” Hazar Aytan‘ın bugüne kadar kendisi veya çeşitli grup/sanatçılar tarafından kaydedilip yayınlanmış, söz ve müziği kendisine ait olan 30. şarkısıdır. Bir müzisyenin uzunca zaman gösterdiği çabaya karşın , hedefin uzaklaşması, yolun anlamsızlaşması gibi temaları kendine özgü üslubuyla işleyen Hazar Aytan bu parçada; biraz daha özüne dönerek yine kendine has “rock” bir stüdyo soundu yaratmayı amaçlamıştır. Bu vesileyle de günümüzde herkesin birbirine benzemeye çalıştığı ana akım Türkçe müzik dünyasına, hem sözleri hem tavrı ile bir eleştiri/başkaldırı niteliğindedir. Her zaman olduğu gibi “Do-It-Yourself” yöntemiyle kaydedilip yayınlanan şarkı bas gitarlarda Korel Memili, elektrik gitarlarda Ozan Doğan Ariz, kapak fotoğrafındaysa Didem Alak imzası taşımaktadır. Şarkının davul kayıtları ise Gencay Kıymaz ve Ege Semercioğlu‘nun stüdyosunda Gencay Kıymaz tarafından kaydedilmiştir.